Homsest kehtib karmim reklaamiseadus

31. oktoober 2008, 15:19

Homme hakkab kehtima reklaamiseadus,
mis karmistab muuhulgas alkoholireklaami tingimusi ja reguleerib SMS-laenu
andmist. Samuti on sätestatud lapse kasutamine reklaamis.

Uue seaduse kohaselt on alkoholi reklaam ringhäälingus lubatud alates õhtul kella üheksast kuni hommikul kella seitsmeni, olenemata sellest, kui kange alkoholiga on tegemist, teatas majandusministeerium. Kehtima hakkava seaduse järgi peab alkoholi reklaam sisaldama hoiatavat teksti: ”Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist!” Alkoholireklaam ei tohi sisaldada teavet, et alkoholi ostmisel saab või on võimalik saada tasuta või tavapärasest väiksema tasu eest kaupa või teenust.

Uus seadus reguleerib ka SMS-laenude andmist. Igas reklaamis, millega teavitatakse oma valmisolekust anda tarbijale laenu kuni 10 000 krooni või mille tagasimaksmise maksimaalne tähtaeg on kuni kuus kuud, tuleb ära näidata krediidi kulukuse määr, lisades vajaduse korral vastavaid näiteid. Seega tuleb seaduse järgi anda laenu võtjale teada, kui kulukaks laen talle tegelikult läheb.

Reklaamiseaduses on täiendatud ka laste reklaamis kasutamist. Nii ei tohi näiteks last kasutada reklaamis ilma tema seadusliku esindaja eelneva kirjaliku nõusolekuta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2008, 18:36
Otsi:

Ava täpsem otsing