Kristina Traks • 13. november 2008 kell 22:00

Kes laenaks Viisitammele raha?

Majandusraskustes siplev suvepealinn käitub kui SMS-laenude nõiaringi sattunu ning tahab võtta uue laenu selleks, et maksta selle abil tagasi kunagi Sampo Pangast võetud laen. Uue laenu loodab Pärnu linn tagasi maksta 81 kuu jooksul ehk veidi vähem kui seitsme aastaga.

Pärnu linna selle aasta eelarve on 860 miljonit krooni, kuid kohustusi on linnal ca 600 miljonit krooni. Ainuüksi viimasel jooksval aastal on linn volikogu liikme Raul Sarandi (IRL) sõnul juurde laenanud ca 400 mln kr. Sel aastal maksab Pärnu linn laene tagasi vaid 5 miljonit krooni.

Veel on Pärnu linnajuhid linna kohustusi tänavu suurendanud nii: 120 miljonit koolide sihtasutuse laenu, 140 miljonit spordihalli ehituse ja seotud kommunikatsioonide rajamise kohustus, lisandub veel nüüd võetav 21 miljonit krooni teise laenu tagasi maksmiseks. Ehk kokku 408 miljonit krooni.

Hetkel kuum