James Oates: Eesti olukord pole pikaajaliselt halb

20. jaanuar 2009, 14:03

Kesk- ja Ida-Euroopa investeerimisekspert,
Cicero Capitali tegevjuht James Oates ei vaata Eestile lühiajaliselt
optimistlikult, sest põhi on veel saavutamata, aga pikaajalises plaanis ei ole
Eesti olukord tema arvates üldsegi halb.

"Lühiajaliselt ei vaata ma optimistlikult, aga pikaajaliselt ei ole Eesti olukord üldsegi nii halb," ütles Oates mitmel korral täna Briti-Eesti kaubanduskoja korraldatud seminaril ettevõtlusmaastiku ja finantsturgude väljavaadetest 2009. aastal.

„Tegelik situatsioon on väga keeruline ja seda on väga raske inimestele selgitada,“ rõhutas mitmes pangas töötanud Oates. Tema hinnangul ei adu poliitikud täielikult, kui tõsine on probleem pikaajaliselt. „Valitsus peab asuma kohe probleemi lahendama ja turg peab selle lihtsalt üle elama.“

Selge on see, et kasumid vähenevad ja töötus suureneb, millest valitsus küll osaliselt aru saab, aga risk on Oatesi sõnul selles, et tegelikult jahtub majandus veelgi ja töötus tuleb oodatust suurem. “Ja ma ei tea, kaua selline situatsioon kestab, aga ma tean juba, et tegemist on kõige pikemaajalise langusega, mida olen oma elu ajal näinud.“

„Fakt on selles, et pangad ei väljasta laene, ja see on Eestis probleem,“ nentis Oates, lisades, et kahtlemata ei ole see ainult Eesti probleem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2009, 10:22
Otsi:

Ava täpsem otsing