Aadlitiitliga Texase miljardär osutus finantspetturiks

Kärt Blumberg 21. veebruar 2009, 08:55

Sir Allen Stanford oli al shy;les hiljuti
laia elu shy;vii shy;si shy;ga teksaslane, kes juh shy;tis rahvusvahelist
ettevõtet ja toetas spor shy; shy;diüritusi, kuid nüüd nimetatakse teda
petturiks.

Stanford sattus petuskandaali keskpunkti selle nädala alguses, kui USA finantsjärelevalve organisatsioonid ja politsei andsid teada, et on algatanud uurimise Stanfordi grupi ettevõtete üle, sest neid kahtlustakse 9,2 miljardi dollari (114 miljardi krooni) suuruses petuskeemis, kirjutab Postimees.

Stanfordi ja tema kaastöötajaid süüdistatakse näiteks selles, et nad meelitasid kliente, lubades neile kiiret ja kõrget tulu, ning valetades, kuidas nende raha hoiti ja kuhu investeeriti.

Erilise löögi all on Stanfordi ja tema firmade ümber kerkinud skandaali tõttu Kariibi mere väikeriik Antigua ja Barbuda, kus Stanford on riigi tähtsaim tööandja valitsussektori järel ning kust ta seetõttu sai ka valitsuselt tänutäheks aadlitiitli "Sir" oma nime ette.

Madoffi ja Stanfordi juhtumid on USA eksperdid pannud kahtlema SECi võimes väärtpaberitega kauplemist efektiivselt reguleerida, kuna kriitikute sõnul oleks SEC Stanfordi tegevuses ebakõlasid pidanud märkama juba 1990. aastatel, kirjutas New York Times.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2009, 12:39
Otsi:

Ava täpsem otsing