Levada masinatehasel kahekuuline palgavõlg

Ekaterina Taklaja 04. märts 2009, 00:00

Tallinna Masinaehitustehase peadirektor Vadim Martõnov teatas Delovõje Vedomostile, et palgavõlgnevus tekkis sellest, et tellijad SRÜ riikidest ei taha maksta neile esitatud arveid.

"See ei sõltu meist. Meie tellijad on sellised suured SRÜ ettevõtted nagu Lukoil, Rosneft, Sibur. Nende firmade tippjuhtideni on praktiliselt võimatu jõuda. Konkreetseid võlgnevuse kustutamise tähtaegu nemad meile ei nimeta," rääkis Martõnov.

Praegu ei ole teada, millal töölised oma raha kätte saavad.

"Jah, hiljuti said töötajad kätte novembri- ja detsembripalga, kuid ma arvan, et praegusel ajal on juba pluss, kui sul on töö, mille eest kuidagigi tasutakse," seletas Martõnov ning lisas, et tema arvates ei ole olukord nii kriitiline. "Minu jaoks on palju tähtsam, mis hakkab toimuma homme," ütles ta.

Martõnovi sõnul käib jutt umbes 300 töötajast, võla suurust kleeldus ta nimetamast. "Arvestades tootmismahtusid, on see suur summa," ütles ta vaid.

Masinaehitustehase peadirektor kinnitas, et teisi võlgnevusi ettevõttel ei ole. "Makse maksame me õigeaegselt. Meie jaoks on maksud esikohal," lausus ta. Palgad on tema sõnul teisel kohal. "Kui raha on, siis me maksame palkasid. Viimasena saavad raha juhtivtöötajad," selgitas ta.

Masinaehitustehase käive oli 2007. aastal 204,8 mln krooni ja kasum 2,1 mln krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing