Enn Veskimägi: tuleb kärpida riigitöötajate palku

03. aprill 2009, 09:02

Riik peaks sarnaselt erasektorile oma
töötajate palku kärpima, ütles Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn
Veskimägi.

Veskimägi sõnul on mitmeid kohti, kus riik kulutab rohkem kui vaja. "Üks asi, mis ettevõtjaid erutab, on see, et avalik sektor ei ole veel läinud oma palkade kallale," lausus Veskimägi saates "Värske Ekspress". Ta lisas, et kärbitud on kõike muud ja räägitud seitsmeprotsendisest palgakärpest, aga midagi pole muutunud.

Eesti Panga juhi Andres Lipstoki juttu, et riigitöötajate palgad peavad erasektoriga konkurentsis olema, pidas Veskimägi jamaks, vahendas ekspress.ee

"Eesti Pank on riik riigis. Kellega ta konkureerib? Kui vaadata Eesti panga juhatuse liikmete palkasid, siis see ei riiva mitte vaid üldist õiglustunnet, vaid ka edukate ärimeeste õiglustunnet. Ma ei tunne selliseid ettevõtjaid, kes omale palgana maksavad välja poolteist miljonit," ütles Veskimägi. "Miks ei tule avalik sektor palkadega järele erasektorile, kes on hakanud tõsiselt kokku hoidma?"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2009, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing