Novatoursi reiside müük kukkus

23. aprill 2009, 11:22

Reisikorraldaja Novatoursi esimese
kvartali käive oli esialgsetel andmetel 37,7 miljonit krooni, mis on 33 miljoni
krooni võrra väiksem kui mullu samal ajal.

Novatours Eesti tegevjuhi Eero Vanaale sõnul oli esimene kvartal firma jaoks ootuspärane „Hetkel läheb kõik plaanipäraselt ning lühiajalised eesmärgid on täidetud,“ lisas ta.

„Kui võrrelda eelmise aasta kolme esimest kuud ja selle aasta kolme kuud, on kogu lennundussektoris toimunud mahtude vähenemine. Ka Eesti tšarterturismi sektoris on reisijate arv vähenenud aastaga ligi kolmandiku võrra,“ nentis Vanaale. „Puhkusereiside puhul kalkuleeritakse enda rahalisi võimalusi endisest rohkem ja valitakse mõni hinnaklassilt soodsam sihtkoht,“ jätkas ta.

Novatours prognoosib üldise turulanguse jätku ja reisikorraldajate arvu vähenemist Eesti turul. Vanaale sõnul on Eesti tšarterturismi turul oodata olukorra stabiliseerimist mitte varem kui 2010 aastal.

Novatoursi eelmise aasta kolme kuu käive oli ligi 71 miljonit krooni ja aastakäive ligi 370 miljonit krooni. Ettevõte teenindas mullu ligi 41 000 klienti. Selle aasta reisijate arvuks prognoosib Novatours Eestist üle 23 000.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing