Ekspankur Andres Bergmann ajab Aafrikas praamiäri

30. aprill 2009, 09:47

Eestis kunagise ERA Panga omanikuna
tuntud Andres Bergmann ajab Aafrikas praamiäri, kus põhiklientideks on Lääne
ametnikud ja ärimehed.

Bergmanni õnnestus oma valdusesse saada Sierra Leone pealinna Freetowni ja lennujaama vahel liikuv parvlaev, mis Suurbritannias kanti maha juba 20 aastat tagasi, ent töötab õnnekombel siiani, kirjutas Eesti Ekspress.

Nagu kirjeldas sealset elustiili Sierra Leones kopteriliini käivitada plaaninud Tõnis Lepp, tahavad mustad küll laevaga sõita, ent raha neil selleks pole: "kui neilt küsida, kuidas sõidate, kui raha pole, vastavad nad: aga laev ju on!". Lepa sõnul plaanis Bergmann algselt käivitada Sierra Leones tee-ehituse äri, ent jäi paaril suuremal hankel alla hiinlastele.

Sealsest parvlaevaärist huvitus omal ajal ka saarlane Vjatšeslav Leedo, ent pidas Aafrikat liiga riskantseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing