President Ilves: Eesti Nokia otsimine oli lõks

01. mai 2009, 11:31

President Toomas Hendrik Ilves ütles Minu
Eesti mõttetalgulisi tervitades, et kümmekond aastat tagasi otsitud Eesti Nokia
oli paraku lõksulangemine.

"Loodetavasti suudame täna olla küpsemad kui kümmekond aastat tagasi, mil langesime Eesti Nokia otsimise lõksu. Üht ja ainsat suurt ideed, mis võluvitsana kõik me probleemid lahendab, ei ole paraku olemas. Seda enam, et kõige olemuslikumale küsimusele oleme kahel korral, 90 ja 20 aastat tagasi kõik koos juba jaatavalt vastanud – meil on oma Eesti riik. Eestit kui riiki tulekski käsitleda kui eestlaste pika-ajaliste mõttetalgute keskset ideed," ütles Ilves.

Presidenti häiris ka Minu Eesti mõttetalguliste ja riigi vastandamine.

"Meil pole üht vaenlast, keda võita. Pole suurt ja anonüümset süsteemi, millele peaksime vastanduma ja mis tuleks asendada. Selle asemel seisab me vastas sageli mõttelaiskus ja apaatia – passiivne ootus, et keegi kusagil peab midagi minu heaks tegema, et minu roll kodanikuna piirdubki vaid oma valimisõiguse realiseerimisega," kutsus Ilves mõtteergsusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing