Ahti Asmann: oleme raskemates aegadeks hästi valmistunud

05. mai 2009, 20:47

SEB on provisjone teinud stabiilselt alates
2007. aasta lõpust, mistõttu oleme raskemates aegadeks hästi valmistunud, märkis
SEB juhatuse esimees Ahti Asmann.

"Majanduskeskkonna halvenemisega on pangad suurendanud provisjone ja see paistab ka tulemustest. Samas on pangad tõstnud tegevuse efektiivsust, mistõttu pangandustegevuse tulem on olnud suhteliselt hea. Laenuportfellide kvaliteedi halvenemine on olnud ette näha ning provisjonide osas on juba mõnda aega olnud õigustatud konservatiivne lähenemine," kommenteeris Asmann pankade esimese kvartali tulemusi.

Pankade esimese kvartali tulemused olid järgmised: Sampo kvartalikahjum 54 miljonit krooni, SEB teenis Eestis 40 mln kahjumit, Swedbank teenis 300 mln krooni kahjumit ja Nordea lõpetas esimese kvartali 95,4 mln krooni suuruse kasumiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 20:47
Otsi:

Ava täpsem otsing