Soomes ja Rootsis jätkub tööstustoodangu langus

08. mai 2009, 10:01

Soomes ja Rootsis jätkus märtsis
tööstustoodangu kiire langus vastavalt juba viiendat ja kaheksandat kuud
järjest.

Soomes kahanes tööstustoodang aasta baasil 16,5% pärast 21,5%list langust veebruaris, teatas Soome statistikaamet. Uute tellimuste arv kahanes märtsis 28% - see on juba kuues kuu järjest, kus tellimused on kahanenud enam kui 20%. Kõige järsemalt on kahanenud metalli- ja masinatööstuse tellimused.

Rootsis kahanes tööstustoodang märtsis aasta baasil 22,9%, mis on sama suur langus kui eelnenud kuul. Üldine nõudluse vähenemine maailmaturul mõjutab Rootsit eriti rängalt - ekspordi osakaal on pool riigi SKPst ning sellest omakorda tööstustoodangu osakaal 97%. Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutab täna, kuidas mitmed Rootsi tööstusettevõtted plaanivad suveks tootmise tavalistest suvepuhkustest pikemaks ajaks seisata.

Euroopa Komisjoni kevadise majandusprognoosi järgi kahaneb Soome SKP tänavu 4,7% ja Rootsi SKP 4%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2009, 10:05
Otsi:

Ava täpsem otsing