Kaardimaksete maht kisub koomale

Ekaterina Taklaja 11. mai 2009, 00:00

Swedbanki hinnangul on kaardimaksete mahu vähenemine majanduskonjunktuuri arvestades loomulik nähtus - inimesed kulutavad vähem raha.

Nordea Panga pangakaartide müügi osakonna juht Reelika Areng märkis, et kaarditehingute arv on varasemaga võrreldes samal tasemel. "See makseviis on mugavam ja ohutum, võimaldab väljaminekuid koomale tõmmata ja kogub üha rohkem populaarsust ka meie eakate klientide hulgas," lisas Swedbank.

Areng ütles, et Nordea on viimasel ajal täheldanud krediitkaartide sulgemist. "Väljaminekute vaatevinklist pole praegu otstarbekas omada üheaegseid krediitkaarte mitmes pangas ja maksta nende teenindamise eest," ütles ta.

Areng soovitab klientidele, et nad kustutaksid võimalusel esmajärjekorras väiksemad, kuid kallimad finantskohustused, näiteks tarbimislaenud, aga ka krediitkaardivõlgnevused.

Areng märkis, et uute pangakaartide väljastamise statistika näitab siiski tõusu.

"2008. aasta lõpuga võrreldes on Nordea väljastatud kaartide arv kasvanud selle aasta esimese nelja kuuga 20 000 võrra, mis on senini kõige kiirem kasv nii lühikese ajaga. Kuivõrd Nordea suurendab veel oma turuosa, põhjustab sellist kasvu meie klientide üldarvu suurenemine," rääkis ta. Aprillis andis Nordea välja 854 deebetkaarti ja 1412 krediitkaarti.

Sampo Pangas on situatsioon teistsugune. Pangakaartide osakonna juhataja Ainar Nurk ütles, et aastaga on nende pangakaartide portfell vähenenud 18%. "See on põhjustatud passiivsete deebetkaartide sulgemisega. See-eest on aktiivseid kasutajaid aastaga 11% juurde tulnud, mis räägib sellest, et klientide kvaliteet portfellis on paranenud," lausus Nurk, märkides, et inimesed on hakanud pangakaarte nii poes kui ka sularahaautomaatides aktiivsemalt kasutama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing