Rahvaliit nõuab oravatelt ja IRL-ilt tulumaksu ja maksuvaba miinimumi tõstmist

23. mai 2009, 16:06

Rahvaliidu aseesimees Kajar Lember saatis
parteikaaslastele kirja, kus kirjeldab valitsusliitu mineku eeldusi. Nii nõuavad
rahvaliitlased Reformierakonna ja IRL-i valitsusliidult kolmandaks partneriks
tuleku eest tulumaksu kergitamist, omavalitsuste tulubaasi suurendamist ja
tulumaksuvaba miiniumi tõstmist, kirjutas Postimees.

"Nende seisukohtade ja põhimõtete järgi käitumine tähendab suure tõenäosusega, et ainult kulude kärpimisega hakkama saada ei ole võimalik ning selgelt on vaja 2010. aasta kontekstis suurendada ka riigi tulude poolt. See tähendab, et Reformierakond peab mõistma maksupoliitika muutmise vajadust ning tõenäoliselt me ei pääse lisaks kokkuhoiule ja mittemaksulistele tuludele ka vähemalt paariprotsendilisest üksikisiku tulumaksu tõstmisest," kirjutab Lember.

Ta lisab, et partei tulumaksusüsteemi alustalaks on olnud tulumaksuvaba miinimumi tõstmine.

"Seda oleme ka valitsuses olles teinud ning ka siin saame vaid oma arusaamistele kindlaks jääda. Viimastel päevadel on päevakorda tõusnud taas tudengite ja õppetoetuste teema, kus meil on olnud aastaid väga kindel seisukoht," seisab Lemberi kirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing