Glaskek: valuuta odavnemine krooni suhtes nullis ekspordilootuse

Ekaterina Taklaja 25. mai 2009, 00:00

"Me ei saanud loodetud tellimusi Rootsist, Norrast ja Suurbritanniast, kuna kohaliku valuuta odavnemise tõttu Eesti krooni suhtes ei olnud meie toodang enam konkurentsivõimeline," rääkis Pajuri.

Skandinaaviamaade valuuta odavnes keskeltläbi 15 protsenti, Suurbritannia nael kukkus koguni 20 protsenti. "Hästi läheb meil ainult Prantsusmaal, kuna seal on euro. Hiljuti sõlmisime miljonilise lepingu soomlastega," lisas Pajuri.

Möödunud aasta detsembris rääkis Pajuri, et tootmismaht kahanes umbes 30 protsenti. Seetõttu peatas ettevõte märtsini töö Tallinna tehases ning saatis 50 töötajat sundpuhkusele. Kuna loodetud tellimusi aga ei tulnud, koondati 30 töötajat, teiste palkasid aga kärbiti kolmandiku võrra.

"150 töötajast jäi Tallinnasse 50," ütles Glaskeki juht. "Lisaks korraldasime tootmise ümber." Rääkides aastalõpu prognoosidest, avaldas Pajuri lootust, et käibe langus jääb 30-40 protsendi piiridesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing