KPMG: Euroopa ettevõtted loodavad riigile, Aasia omad kulude kokkuhoiule

10. juuni 2009, 10:29

KPMG Internationali uuring näitab, et Aasia
ja Vaikse ookeani piirkonna maadel on Euroopa ees edumaa majandussurutisest
ülesaamisel, sest viimased ootavad rohkem riigi sekkumist.

Peaaegu 90 protsenti Jaapani ning 84 protsenti Singapuri ettevõtteid kavandab radikaalseid muudatusi oma ärimudelites järgmise kümne aasta jooksul, selgus KPMG Balticsi pressiteatest. Samas Euroopa kõrgeim näitaja on Iirimaal, kus muudatusi kavandab 63 protsenti, kuid Tšehhi Vabariigis ja Hollandis ainult 20 protsenti ettevõtetest.

Euroopas ootavad paljud ettevõtted valitsusepoolseid samme majanduse tervendamiseks, seda eriti finantssektori parema reguleerimise kaudu. Kuid Jaapani firmade seas ei olnud ükski sellele seisukohal, mõned üksikud arvasid nii Singapuris.

Aasia riikide eelistatud valikuks on kulude vähendamine, samas kui jaapanlased keskenduvad ka paremale riskide juhtimisele ja planeerimisele; paljud Singapuri firmad peavad majandussurutisest väljapääsuks paremat hoolitsust klientide eest.

KPMG on ülemaailmne auditi-, maksu- ja nõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtete võrgustik, mis tegutseb 144 riigis ning mille liikmesettevõtetes üle maailma töötab kokku 137 000 oma ala spetsialisti. KPMG Baltics on rahvusvaheline ärinõustamisfirma Baltikumis. KPMG tegutseb Eestis 1992. aastast, siin töötab üle saja ning Baltikumis kokku ligi kolmsada audiitorit ning äri-, maksu- ja finantsnõustajat.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 10:29
Otsi:

Ava täpsem otsing