Kohus kuulutas välja Jüri Vilmsi Sihtkapitali pankroti

12. juuni 2009, 20:19

Harju maakohus kuulutas välja sihtasutuse
Jüri Vilmsi Sihtkapital pankroti, teatas kohus.

Kohus algatas 5. mail kahtlustuste kohaselt Keskerakonna rahapumbana toiminud sihtkapitali pankrotimenetluse.

Aripaev.ee on varem kirjutanud, et Keskerakondliku ajalehe Kesknädala senine väljaandja MTÜ Jüri Vilmsi Sihtkapital loovutas koha MTÜ-le Vaba Ajakirjandus, mida juhib Elmar Sepp.

Kesknädala väljaandja vahetus, kuna Jüri Vilmsi sihtkapital sattus korruptiivsete tehingute uurimise käigus jõustruktuuride huviorbiiti, teatas Kesknädal. Selle käigus arestiti 23. märtsil Jüri Vilmsi Sihtkapitali varad, mis takistas keskerakondliku ajalehe majandamist.

Läinud aasta septembris ilmus Äripäevas lugu sihtasutuse taha peidetud Keskerakonna rahastajast, mis rääkis sellest, kuidas Tallinna Farmaatsiatehas kandis pool miljonit krooni Keskerakonna mõjukate poliitikute juhitava sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital arvele. Mõned kuud hiljem loobus Tallinna linnaplaneerimise amet oma varasemast seisukohast, mis ei lubanud rajada farmaatsiatehasel enda kinnistule kõrghooneid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2009, 20:19
Otsi:

Ava täpsem otsing