Keerukus lükkas Merger Meedia ja Jüri Vilmsi SA kohtuotsuse tegemise edasi

01. november 2009, 09:56

Merger Meedia OÜ ja Jüri Vilmsi
Sihtkapitali SA maksuvaidluses pidi Tallinna halduskohus reede pealelõunal
kohtuotsuse tegema. Kui Äripäev uuris, kas oleks võimalik saada aimu tehtud
otsuse sisust, vastati kohtust, et asja keerukuse tõttu on otsuse tegemine edasi
lükatud.

Reedel öeldi Tallinna halduskohtust, et otsuse tegemine on lükatud edasi neljandale novembrile ning selle põhjus on liiga keerukas ja mahukas maksuvaidlus.

Septembri lõpus ütles kohus Äripäevale, et Harju maakohtu kohtunik Elle Kask avaldab otsuse Merger Meedia ja Jüri Vilmsi Sihtkapitali SA maksuvaidluses pärast kohalike omavalitsuste valimisi, 30. oktoobril. Samal päeval esitas Jüri Vilmsi Sihtkapitali pankrotihaldur kohtule avalduse, millega võttis kaebuse tagasi. Seega puudutab otsus vaid endist venekeelse ajalehe Den za Dnjom väljaandjat, keda esindas kohtus advokaat Jaanus Tehver.

Tänase kuupäevaga on Jüri Vilmsi Sihtkapitali maksuvõlg riigi ees 2,95 miljonit krooni.

Merger Meedial on esitamata kaheksa käibedeklaratsiooni ning kaheksa tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsiooni. Merger Meedia maksuvõlg koosneb erijuhtude tulumaksu, kinnipeetud tulumaksu, käibemaksu ja sotsiaalmaksu võlast ning ületab 1,8 miljonit krooni.

Nii Merger Meedia kui ka Jüri Vilmsi Sihtkapitali maksuvõla juures pole märget, et avalikust võlast oleks midagi vaidlustatud.

Harju maakohus kuulutas Jüri Vilmsi Sihtkapitali pankroti välja 12. juunil. Äripäev on varem kirjutanud, et Kesknädala väljaandja MTÜ Jüri Vilmsi Sihtkapital andis ajalehe majandamise üle MTÜ-le Vaba Ajakirjandus, mida juhib Elmar Sepp.

Jüri Vilmsi Sihtkapital sattus korruptiivsete tehingute uurimise käigus jõustruktuuride huviorbiiti, sihtkapitali varad arestiti 23. märtsil.

Läinud aasta septembris ilmus Äripäevas lugu sihtasutuse taha peidetud Keskerakonna rahastajast. Teada on, et Tallinna Farmaatsiatehas kandis sihtkapitali arvele pool miljonit krooni. Mõned kuud hiljem loobus Tallinna linnaplaneerimise amet oma varasemast seisukohast, mis ei lubanud rajada farmaatsiatehase kinnistule kõrghooneid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing