Soomes saneerimisel rekordarv firmasid

03. juuli 2009, 13:48

Sel aastal on Soomes saneerimisel hulga
rohkem ettevõtteid kui varem, tuhanded inimesed töötavad firmades, mis üritavad
surutist saneerimisega üle elada, kirjutas Kauppalehti.

Tampere kohtu inspektori Kari Koivisto sõnul on näiteks Pirkanmaa maakonnas tänavu esimesel poolaastal saneerimist taotlenud 58 ettevõtet mulluse 16 asemel. "Transport, ehitus, arvutiteenindus ja mõni metallitööde allhankija," loetles ta valdkondi.

Pankrotihaldur Eeva Arko-Koski ennustas, et sel aastal taotleb kogu Soomes saneerimist 600 ettevõtet. See on rohkem kui varasemal rekordaastal 1993. Kui see ennustus täide läheb, kasvab taotluste arv mullusega võrreldes kaks korda. Senine praktika on näidanud, et saneeritavatest firmadest jääb ellu iga kolmas.

Värske statistika järgi on pankrottide arv Soomes kasvanud kolmandiku võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2009, 13:48
Otsi:

Ava täpsem otsing