Inglise ajaloo suurimad juveelivargad endiselt vabaduses

12. august 2009, 13:16

Briti politsei otsib Mayfairi juveeliröövi
teostajaid, kes kõndisid minema 40 miljoni naela (732 miljonit
krooni) suuruse noosiga, kirjutas Guardian.

Kaks viisakalt riietatud ja relvastatud röövlit said saagiks ca 40 miljoni naela eest juveele, tegu võib olla suurima vääriskivide rööviga Suurbritannia ajaloos.

Mehed esinesid algul klientidena ning said nii mööda turvameestest West Endi Graffi juveelipoes eelmisel neljapäeval. Saanud sisse prestiižsesse New Bondi tänava kauplusesse, võtsid mehed välja käsirelvad, millega nad poetöötaiad ähvardasid ning haarasid kaasa luksuslikke sõrmuseid, kaelakeesid, käevõrusid ja kellasid.

Enne põgenemist lasid röövlid veel kaks hoiatuslasku põrandasse.

Ligi nädal aega hoiti saladuses, mis summa eest röövlid ehteid võtsid. Täna aga politsei avaldas, et varastatud asjade väärtus on umbes 40 miljonit naela, mis ületab 2003. aasta juveeliröövi saaki, kus vargad said väärisasju 23 miljoni naela väärtuses. Ka tookord rööviti Graffi poodi.

Röövlite põgenemine ei läinud siiski kõige libedamalt: nad sõitsid nimelt oma sinise BMW-ga otsa taksole. Seejärel mehed hülgasid auto, vahetades selle hõbedase Mercedese vastu ning pärast seda vahetasid nad veelkord autot.

Röövlid andsid ehted tõenäoliselt kohe edasi mootorratturile, kes ootas neid. Politsei usub, et röövlite põgenemisel aitas veel kaks mees neist, kes olid autojuhid erinevates autodes.

"See oli planeeritud rööv, kus kasutati mitut sõidukit, et röövlid minema pääseksid. Need mehed on äärmiselt ohtlikud, nad tulistasid vähemalt kaks korda Londoni rahvast täis tänavatel," rääkis politseiuurija Pam Mace, lisades, et keegi kindlasti teab, kes need mehed on. "Nad on kahtlematult rääkinud röövist või hoobelnud sellega pärast."

Kaks kahtlusalust sisenemas Graffi poodi Kaks kahtlusalust sisenemas Graffi poodi

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2009, 13:00
Otsi:

Ava täpsem otsing