Andres Allikmäe saab TTÜ teenetemedali

16. september 2009, 09:59

Homsel Tallinna Tehnikaülikooli 91.
aastapäeva pidulikul koosolekul antakse TTÜ teenetemedal Mente et Manu ka ASi
Harju Elekter juhatuse esimehele Andres Allikmäele.

Allikmäe pälvis Mente et Manu medali pikaajalise tulemusliku tegevuse eest TTÜ Vilistaskogu juhatuse ja TTÜ Arengufondi nõukogu liikmena. Allikmäe lõpetas 1980. aastal TTÜ elektroautomaatika teaduskonna elektronarvutite erialal cum laude. Teenetemedali saab homme ka TTÜ professor Margus Lopp.

Samuti kuulutatakse välja TTÜ aasta vilistlane. Mullu sai selleks tänane Swedbanki grupi finantsjuht Erkki Raasuke. Varasematel aastatel on aasta vilistlase tiitli pälvinud Tiit Vähi, Jaak Leimann, Toomas Sõmera, Toomas Luman, Jüri Mõis, Indrek Neivelt, Gunnar Okk, Toomas Annus, Väino Kaldoja, Tiina Mõis, Tarmo Noop ja Valdo Kalm.

Lisaks promoveeritakse homme TTÜ audoktoriks Kanada Queen'si Ülikooli dr Alfred Baderi nimelise orgaanilise keemia õppetooli juhataja, professor Victor Snieckus. Rahvusvaheliselt tunnustatud keemiateadlane valiti TTÜ audoktoriks teenete eest Eesti teaduse ja teadlaste tutvustamise eest maailmas, panuse eest TTÜ doktorantide juhendamisel, õpetamisel ja praktika korraldamisel Kingstonis ning mitmekülgse rahvusvahelise koostöö arendamisel. Tema teaduslikud huvid on seotud orgaanilise sünteesi uute meetodite loomise ja arendamisega. Professor Snieckus on ka mitmete keemia- ja farmaatsiaettevõtete konsultandiks (Cambrex, Sanofi-Aventis, Bristol-Myers Squibb jms). Tema ema oli eestlane ja Snieckus räägib vabalt eesti keelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2009, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing