Kuld tegi rekordi

16. september 2009, 12:18

Kulla hind kerkis täna Londonis viimase 18
kuu kõrgeimale tasemele 1018,15 dollarile untsist.

Detsembrikuised futuurid New Yorki toorainebörsil kerkisid ühe protsendi võrra 1016,40 dollarile. Hinnatõusu tagant võib leida langenud dollari, mis tõstis nõudlust kulla kui alternatiivse investeeringu vastu, kirjutab Bloomberg.

Föderaalreservi juht Ben Bernanke lausus eile, et globaalne langus on nüüd lõppenud, misjärel kukkus Dollar Index pea aasta madalaimale tasemele. Kulla hind kaupleb 2008. aasta märtsis saavutatud rekordtasemest 1 032,70 dollarist untsi kohta vaid 1,7 protsenti madalamal.

„Inflatsiooni-jutud on pannud inimesed muretsema,“ tõdes MKS Finance valuuta ja metallikauplemise juht Bernard Sin Bloombergile ning lisas: „Inimesed üritavad tõsta varad dollarist toorainetesse, eriti kulda. Turg muretseb tõsiselt dollari käitumise pärast.“

Järgmisel kuuel kuul võib kulla hind GFMS andmetel kerkida lausa 1 100 dollarini untsi kohta. Füüsilise kulla hinnad on sel aastal kerkinud 15 protsenti, samas kui dollari indeks on vajunud 6,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2009, 11:38
Otsi:

Ava täpsem otsing