BÖRS: Aasia kohal murepilved

22. oktoober 2009, 09:43

Aasia börsidel oli täna valdav punane värv.
Investorid kardavad, et Hiina hakkab tõstma intressi ning loobub majanduse
elavdamise paketist, kuna majandus kasvas aasta kiireimas tempos.

Hiina statistikaameti andmetel kasvavad inflatsiooniootused.

LG Electronics, mis teatas eile muljetavaldavast kasumi kasvust, langes täna analüütikute tõttu. Aktsia hind kukkus 5,8 protsendi võrra 113 500 wonile, kuna Credit Suisse langetas aktsia hinnasihti. Uueks hinnasihiks on 110 000 woni ja seda kärbiti 9,1 protsenti.

„Hiina seisab üha kasvava surve ees karmistada rahapoliitikat, kuna majanduskasv kiireneb,“ ütles Hamon Asset Managementi fondijuht Monika Yang Bloombergile. „See on investoritele suurim mure.“

„Investorid on muutunud liiga optimistlikuks,“ ütles Fukoku Mutual Life Insurance’i aktsiajuht Tomokatsu Mori. „Liiga palju on kasutamata tootmisvõimsusi ja neid ei hakata rakendama. Ilma selleta ei ära ka majandus. Kuidas saavad aktsiad tõusta, kui olukord on selline?“

Üle protsendi langesid Hongkongi, Tai, Indoneesia, Filipiinide ja Pakistani aktsiaturud. Jaapani aktsiaturg langes 0,6 protsenti, Hiina 0,4 protsenti ja India 0,3 protsenti. Väikest tõusu näitasid Malaisia ja Vietnem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2009, 09:56
Otsi:

Ava täpsem otsing