TeliaSonera tõi 4G võrgu

Silvia Viidik 14. detsember 2009, 21:16

TeliaSonera on esimene telekommunikatsiooniettevõte, kes pakub neljanda generatsiooni mobiilteenuseid LTE tehnoloogiat kasutades, kirjutab investeerimisportaal MarketWatch.

TeliaSonera hinnangul on 4G võrk kuni kümme korda kiirem praegusest 3G võrgust ning laseb klientidel kasutada mobiili vahendusel ka näiteks sellist teenust nagu kõrgtäpsusega TV, mobiilne konverents ja senisest kõrgemat tehnoloogilist lahendust nõudvad mängud.

„See on mobiilne evolutsioon, mitte revolutsioon. Selgelt on kiirused suuremad ja mõned seni fikseeritud tegevused saab üle kanda mobiilile,“ sõnas Gartneri analüütik Katha Ruud. Siiski lisas ta, et ootab huviga infot tegevuste kohta, mida saab teha 4G võrgus, aga ei saa teha liiniühendusega.

Samuti panevad analüütikud ettevõttele südamele, et ta võib olla küll omas vallas esimene, aga see ei garanteeri iseenesest tuleviku edu. Nüüd peab TeliaSonera oma klientidele näitama erakordseid võimalusi oma 4G võrgus, milleni teised pakkujad nii lihtsalt ei jõuaks.

Esimesena on 4G teenus saadavalt Stockholmis ja Oslos, aga plaan on viia võrk 25 Rootsi linna ning veel kolme Norra omasse juba järgmise aasta lõpuks. See maksab TeliaSonerale umbes 500 miljonit Rootsi krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2009, 21:16
Otsi:

Ava täpsem otsing