Londoni finantskeskus valmistub terrorirünnakuks

Katariina Krjutškova 20. detsember 2009, 17:34

Londoni politsei Scotland Yard hoiatas London City äriasutusi, et lähiajal võib Londonis aset leida Mumbaile sarnane terrorirünnak, kirjutab The Sunday Times.

Politsei andmetel võib rünnaku stsenaarium sarnaneda eelmisel aasta novembri lõpus India suurlinnas Mumbais juhtunuga, kus kümne relvastatud terroristi käeläbi hukkus 174 ja sai viga üle 300 inimese.

„Mumbai läheneb Londonile ," teatas Londoni politsei terrorivastase üksuse SO15 ülem Citys toimunud briifingul. Tema sõnul üritab „väike grupp relvade ja omavalmistatud lõhkeainega inimesi" tungida ärihoonesse ja võtta inimesi pantvangi.

Hoiatuse kohaselt võib terrorirünnak toimuda kohe peale aastavahetust. Londoni politsei teatas terroriohust läbi julgeolekufoorumi, mis edastab tippärimeestele, kohalikule omavalitsusel ja hädaabiteenustele terrorivastaseid nõuandeid ja teavet. Vanema julgeolekunõuniku oli The Times'le öelnud, et politsei hoiatused on viimase kahe nädala jooksul muutunud spetsiifilisemaks ja jõulisemaks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2009, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing