Katre Pilvinski • 10. juuli 2010 kell 14:10

Mäo Invest: tuleb hakata 15,6 korda väiksemalt mõtlema

Euroga harjumine võtab kindlasti aega ja mõttemalli muutumine. Oleme ju harjunud, et eelarved, kulud-tulud on ju Eesti kroonides, sõnas ASi Mäo Invest juht Enno Vaab.

"Ei midagi põhjapanevat, raamatupidamisprogrammi sai täiendus sisse viidud ja lepingud on meil juba ammu eurodeks eelvalmistatud, küll aga selle kursiga, mis siiani kehtib. Meil muudatustega erilist tungi ei ole," rääkis Vaab ettevalmistustest euro tulekuks.

Ta lisas, et lepingud tegime juba üle aasta tagasi ümber nii, et sinna on määratud, et kui kurss peaks muutuma või euro tulema, et siis arvutatakse need jooksvalt ümber. See kuu sai lisatud arvetele eurod nii nagu kord ja kohus.

"Järgmise aasta algus saab olema suhteliselt muretu, aga eks me käime selle listi veel korra läbi, et mis ja kus meil veel Eesti kroonides on. Eks harjumine võtab kindlasti kauem aega ja mõttemalli muutumine. Oleme ju harjunud eelarved, kõik kulud-tulud on ju Eesti kroonides ning tuleb hakata 15,6 korda väiksemalt mõtlema," rääkis ettevõtja.

Vaab ütles, et viimane kord kui ta Soomes käis, siis ma mõtlesin juba küll, et nüüd peaks mõtlema juba nagu Eestis. "Vaatasin hindu teise pilguga. Arvan, et tegelik tunne on käes alles järgmisel aastal, kui euro on käes."

"Eurostressi meil pole, kõik meie laenud on eurodes ja pankadega suhtlemine on eurode baasil," märkis Vaab. 

Hetkel kuum