• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taleb: Dubai on USAst paremas seisus

  Raamatus "The Black Swans" ettenägematute sündmuste mõju üleilmsetele turgudele kirjeldanud Nassim Nicholas Taleb ütles, et Dubai majandus on parem USA omast, kuna võlaprobleemi saab kontrollida.

  „Isegi kui te võtate näiteks hullemad arenevate turgude seast, näiteks Dubai, saate te aru, et Dubai on paremas seisus kui USA,“ ütles Taleb täna Bahreinis Manamas investeerimisfondide konverentsil esinedes. „Dubai on võtnud laenu, et panna hooned postkaartidele. Nad saavad selle peatada, kuid USA vajab laenu juba vaid selleks, et lihtsalt homme äride uksed avada. Seetõttu ei tunne ma end mugavalt USA peale mõeldes.“
  „Dubai ei sõltu võlast, ta ei ole krooniline võlavõtja nagu USA, mis on alates 80ndatest kuhjanud võlgu,“ ütles endine tuletisinstrumentide kaupleja Taleb. „See ei ole suurepärane mudel, kuid parem kui USA, kuna nende võlaolukorda saab kontrollida paremini kui USAs.“
  2008. aasta septembris enne Lehman Brothersi kokkukukkumist hoiatas Taleb, et pankurid on liiga sõltuvad tõenäosuste mudelitest ning ei näe potentsiaalseid ootamatuid katastroofe, kirjutas Bloomberg. Ta pani raamatule "The Black Swans" sellise pealkirja, kuna maailmas oli üldlevinud vaade, et luiged on vaid valget värvi, mis muutus 1697. aastal, kui Austraalias avastati mustad luiged.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.