Silvia Kruusmaa • 7. oktoober 2010 kell 8:50

Edgar Savisaar: mul oli psühholoogiliselt raske periood

Tallinna linnapea Edgar Savisaar põhjendab ametiisiku majanduslike huvide deklaratsiooni 2009. aastal tähtajaks esitamata jätmist inimliku eksitusega.

Linnapea seletab deklaratsiooni tähtajaks esitamata jätmist inimliku eksitusega ning psühholoogiliselt raske perioodiga tema elus, mil toimus abielulahutus ning seoses sellega muutusid ka tema varalised kohustused, vahendas Raepress.

Edgar Savisaar andis oma endisele abikaasale nõusoleku võtta enda kanda Olevi tänav 24 majaga seotud võlad. Seni olid võlad jaotatud ära kahe abikaasa vahel, mis nüüd võttis Edgar Savisaar kõik enese kanda. Linnapea juhtis tähelepanu ka sellele, et sel perioodil võetud laenud olid määratud abikaasale läinud kinnistu võla refinantseerimiseks. Kõik rahalised liikumised toimusid pangaarvete kaudu. Veelgi enam, kõik tehingud on dokumenteeritud ja laenulepingud on esitatud väärteomenetluse käigus politseile, seisab linnapea selgituses.

Edgar Savisaar näeb siin sarnasust Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki juhtumiga, kelle majanduslike huvide deklaratsioon, nagu kirjutas meedia möödunud suvel, ei olnud 6 aasta jooksul tõene ning selles ei olnud kajastatud osa Andres Lipstokile kuuluvast varast. Eesti Panga president põhjendas tookord eksimust „näpuveaga“.

Savisaar pani imeks, et Eesti Ekspress enne ühepoolse süüdistava artikli avaldamist ei küsinud temalt mingeid kommentaare. „Ma oleksin neile öelnud kõike seda sama ja võib-olla oleks see neile abiks olnud,“ ütles Savisaar.

Savisaar kavatseb esitada täiendatud majanduslike huvide deklaratsiooni deklaratsioonihoidjale.

Tänane Ekspress kirjutab, et rahapesu andmebüroo avastas, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on võtnud suuri laene ega ole neid oma majanduslike huvide deklaratsioonis avalikustanud.

Hetkel kuum