Kadri Paas • 8. oktoober 2010 kell 8:11

Marrandi: Savisaarel on ka muid tulusid?

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni esimees Jaanus Marrandi sõnul on muidugi küsitav, kuidas Edgar Savisaar pärast üle 38 000kroonist laenumakset kuus 1800 palgast järele jääva krooniga hakkama saab.

"Samas ei saa ju mingil moel ka eeldada, et ta on kuidagi pangaga kokku mänginud. Tema kontoseisu ja -väljavõtet teadmata... Võib-olla tal on mingisugune rendi-või ettevõtlustulu või veel midagi," arutles Marrandi.

Marrandi sõnul ei saa riigikogu komisjon Savisaarelt kummalisevõitu laenu kohta aru pärida, sest see on Tallinna linna asi küsitavad asjad selgeks küsida.

"Samas, kui ta on laenu üldse deklareerimata jätnud, siis on see selge seaduserikkumine, millega politsei ka praegu minu arusaamist mööda aktiivselt tegeleb. Loodetavasti saavad politseiuurimise käigus ka selgeks asjaolud, miks, kuidas ja millistel tingimustel ta laenu võttis," loodab Marrandi.

Riigikogulane usub, et ilmselt pidi ka laenu andja enne raha ülekande tegemist Savisaarelt küsima, kuidas ta nii madala palgaga kavatseb 2,7miljonilise laenu nii lühikese ajaga tagasi maksta.

Hetkel kuum