Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti ehitajad mässavad 24kroonise tunnipalga pärast

  Kuna Läti ehitustöölised tõstsid 1,1-latise ehk 24,26kroonise tunnipalga pärast mässu, loobuvad ehitusfirmad juba võidetud pakkumiste täitmisest ning rida riigihankeid on toppama jäänud.

  Algul krabavad peatöövõtjad projekte ilma valikuta, pärast terroriseerivad alltöövõtjaid odavamat tööd tegema ja lõpuks lasevad kogu hanke õhku, öeldes, et vabandage, turuolukord muutus ja ehitusmaterjalid kallinesid, vahendas rus.db.lv ajalehe Vesti Segodnja intervjuud Läti ehitajate assotsiatsiooni juhi Viktor Purinsiga.
  Ehitusfirmad lasid hinna põhjendamatult alla, maksavad töötajaile ümbrikupalka, kauplevad tellijailt kärpeid ning ekspluateerivad talumatult väikeettevõtteid, mis parema valiku puudumisel võtavad vastu iga töö. Viimasel ajal on aga olukord muutunud ja ehitustöölised keelduvad 1,1-latise tunnipalgaga orjusest, rääkis ta.
  Mässu on tõstnud ka alltöövõtjad: töömaht olevat liiga suur ja raha jätkub vaid selleks, et materjal objektile vedada. Lisaks on riigikontroll üles ärganud.
  "Varem lahendati küsimus dumpingujuhtumitega lihtsalt," selgitas Purins. Hanke rahaga tehti valmis peamised tööd, kuid detailid, mille maksumus ulatub 30-40%ni objekti hinnast, vormistati lisatöödena ja ja juba teistsuguse hinnakirjaga. Seega sai ehitusfirma täiendava teenimisallika. Nüüd see skeem enam ei toimi ja ehitused kukuvad järjest läbi.
  Üks sellistest juhtumitest oli hiljuti Merko tütarfirmaga Merks, mis võitis ülikooli kliinilise haigla RAKUS renoveerimise hanke ja nõudis 700 000 latti juurde, aga kui seda ei saanud, kuid ehitama ei hakanudki. Teine suurematest skandaalidest on seotud Daugavpilsi koolide renoveerimisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.