• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Indrek Tarand: eurokalkulaator on prügi

  Eestlaste postkasti jõudev eurokalkulaator on prügi, mille peaks tagasi viima kalkulaatorid postitavale rahandusministeeriumile, ütles Euroopa Parlamendi roheliste fraktsiooni liige Indrek Tarand.

  "Miks peab prügi tootma Eesti Vabariigi valitsus," küsis Tarand tänasel jäätmekäitluskonverentsil, kirjeldades olukorda, kus ta leidis täna hommikul kuuekorterilise maja postkastist 41 reklaamtrükist, kaasa arvatud brošüür sellest, mida tuleb teada eurole üleminekust.
  Tarand lisas nördinult, et ka eurokalkulaator saadetakse postkasti. "Mis see on, kellel seda vaja? Mul on õigus see rahandusministeeriumisse viia. Elektroonikamüüja peab tagasi võtma toote, mis on tema juurest ostetud. Kutsun kõiki üles lahtipakendamata eurokalkulaatoreid tagasi viima rahandusministeeriumisse. Müüja peab elektroonikajäätme vastu võtma. Sest me ei vaja prügi," selgitas Tarand.
  Ta lisas, et ka valimiseelne propagandamaterjal on prügi. "Mul on kaks ettepanekut: erakonnad, ärge tootke enne valmisprügi! Ning kui teile tuleb postkasti eurokalkulaator, siis teate, kuhu sedasorti prügi viia."
  Jäätmekäitluskonverents "Kas prügi vabariik või prügivaba riik?" toimub täna Tallinnas Swissotelis. Konverentsil tegid ettekande Indrek Tarand, Allar Jõks ja Ando Leppiman. Konverentsi teises pooles toimub poliitikute debatt, osalevad Indrek Saar, Erki Nool, Tõnis Kõiv ja Rein Ratas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.