Indrek Kald • 5. november 2010 kell 10:45

Indrek Tarand: eurokalkulaator on prügi

Eestlaste postkasti jõudev eurokalkulaator on prügi, mille peaks tagasi viima kalkulaatorid postitavale rahandusministeeriumile, ütles Euroopa Parlamendi roheliste fraktsiooni liige Indrek Tarand.

"Miks peab prügi tootma Eesti Vabariigi valitsus," küsis Tarand tänasel jäätmekäitluskonverentsil, kirjeldades olukorda, kus ta leidis täna hommikul kuuekorterilise maja postkastist 41 reklaamtrükist, kaasa arvatud brošüür sellest, mida tuleb teada eurole üleminekust.

Tarand lisas nördinult, et ka eurokalkulaator saadetakse postkasti. "Mis see on, kellel seda vaja? Mul on õigus see rahandusministeeriumisse viia. Elektroonikamüüja peab tagasi võtma toote, mis on tema juurest ostetud. Kutsun kõiki üles lahtipakendamata eurokalkulaatoreid tagasi viima rahandusministeeriumisse. Müüja peab elektroonikajäätme vastu võtma. Sest me ei vaja prügi," selgitas Tarand.

Ta lisas, et ka valimiseelne propagandamaterjal on prügi. "Mul on kaks ettepanekut: erakonnad, ärge tootke enne valmisprügi! Ning kui teile tuleb postkasti eurokalkulaator, siis teate, kuhu sedasorti prügi viia."

Jäätmekäitluskonverents "Kas prügi vabariik või prügivaba riik?" toimub täna Tallinnas Swissotelis. Konverentsil tegid ettekande Indrek Tarand, Allar Jõks ja Ando Leppiman. Konverentsi teises pooles toimub poliitikute debatt, osalevad Indrek Saar, Erki Nool, Tõnis Kõiv ja Rein Ratas.

Hetkel kuum