Indrek Kald • 10. november 2010 kell 6:16

Suuromanik loobus Tallinna Vee müügist

ASi Tallinna Vesi suuromanik United Utilities loobus kavast müüa veidi enam kui 26% suurune osalus Eesti ettevõttes Veoliale.

Tänavu 14. juunil teatas United Utilities kokkuleppest müüa oma peamised osalused Briti veeregulaatori Ofwati poolt mittereguleeritud vee-ettevõtjates Ühendkuningriikides ja Euroopas Veolia Water UK PLC-le. Nende hulka kuulus ka United Utilitiesi osalus Tallinna Vees.

United Utilitiesile kuulub 35,3% Tallinna Vee aktsiatest, Tallinna linna omanduses on 34,7%, ülejäänu jaguneb väikeinvestorite vahel. Seejuures kuulub United Utilities Tallinn B.V.-le 75% United Utilitiesist (kaudne osalus Tallinna Vees on 26,5%) ning 25% Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangale EBRD-le.

Lisaks Tallinna Veele pidi United Utilities müüma Veoliale osaluse Sofiyska Voda ADs Bulgaarias, Aqua Spolka Akcyinas Poolas ning mitmed Ühendkuningriigis asuvad vee-ettevõtted.

Hetkel kuum