• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Urmas Reinsalu: Tallinna Vee taotlus on seadusevastane

  ASi Tallinna Vesi taotus konkurentsiametile tõsta iga-aastaselt vee hinda on riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Urmas Reinsalu hinnangul seadusevastane ja totaalselt põhjendamatu.

  "Esiteks, läinud nädalal jõustunud monopolide ohjeldamise seaduse järgi saab ettevõte esitada taotlusi vaid ühekordselt, mitte järk-järguliselks hinnatõususks. Teiseks, sisuliselt on probleem selles, et tänased Tallinna Vee tariifid on põhjendamatult kõrge kasumi tõttu üles paisutatud. Majanduslikult on Tallinna Vee kapitali tootlus üle kahe korra kõrgem lubatust," sõnas ta.
  Reinsalu rõhutas, et Tallinna Vesi oleks pidanud hoopis esitama teate hindade langetamise kohta 1. jaanuarist ning teate selle kohta, et maksab ebaseaduslikult võetud kasumiosa teenuse tasaarvestusena tarbijatele tagasi.
  Avalikkus näeb nüüd tema sõnul, kas monopolide ohjeldamise seadus suudab tarbijaid kaitsta. "Minul selles kahtlust ei olnud varem ega pole ka täna. Tallinna veetarbijatel pole põhjust hinnatõusu kartuseks," ütles Reinsalu.
  Tema hinnangul on arusaadav, miks Keskerakonna saadikud hääletasid monopolide ohjeldamise seadusele suvel vastu, sest Tallinna Vee aktsionärina tegutseb keskerakondlik linnavalitsus oma dividendide, mitte tarbijate kaitse huvides. 
  "Pole kahtlust, et enne selle seaduse rakendumist oleks Tallinna volikogu kiirkäigult kiitnud hinnatõusu heaks, nagu nad varemgi on teinud," rääkis Reinsalu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.