Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus galerii alustab jaapani kunstiga

  Kunstnik Olga Temnikova ja ärimees Indrek Kasela uus ettevõtmine pole enam mingi uudis. Mõni aeg tagasi avatud näitus NO99 teatris andis hea võimaluse jõuliselt avalikkuse ette tulla ja ennast laiemale ringkonnale tutvustada.
  Siiski ei hakka Temnikova ja Kasela galerii näituste korraldamisega regulaarselt tegelema, ütleb Temnikova. Põhirõhk on aktiivne suhtlus nii Eesti kui ka välismaa erakogude omanikega. Selline galeriimudel on Eesti kunstimaastikul esmakordne. Erinevalt paljudest teistest eragaleriidest tahavad Temnikova ja Kasela enda oma riigipoolse toetuseta pidada. Eks tulevik näitab, kuidas nad hakkama saavad.
  Galerii esimene näitus tutvustab kahte moodsat kunstnikku. O Jun on Jaapani üks tuntumaid kunstnikke. Takeo Hanazawast oodatakse talle järelkasvu. Mõlema tööd olid väljas suvisel Vilniuse maalitriennaalil, mistõttu oligi hea võimalus neid enne tagasipöördumist ka Tallinnas näidata.
  Laias laastus võib vist öelda, et kui jaapani kunstnik pole juhuslikult Euroopas või Ameerikas kunsti õppinud, siis on tal säilinud see omapärane jaapanlik tunnetus. Samas ei tahaks ühtegi kunstniku enam tänapäeval mingi rahvuse või riigiga siduda.
  O Juni tööde vaatamine ei vii mõtteid sugugi ida poole, sest neis on nii palju muud olulist. Mis täielikult pilgu O Juni maalidele vangistab, on nende läbinisti nihkes kompositsioon ja värvivalik. Need ei näi mingeid reegleid järgivat, aga mõjuvad samal ajal nii rafineeritult kui ka kohmetult.
  O Juni tööd haaravad pilku, kuna silm saab aru, et seal on midagi totaalselt valesti. Ja selles peitubki nende võlu - piiratud on tegelikult ainult meie nägemisviis, mida surutakse lapsepõlvest peale kindlatesse normidesse. O Jun lõhub need.
  Kui O Jun on kontseptualist, minimalist ja abstraktsionist, siis Takeo Hanazawa tööd on narratiivsed ja - ehk siinkohal oleks see sobiv - ka rohkem jaapanlikud. Igal Hanazawa pildil on oma saamislugu, mis on kombinatsioon jaapani ja lääne kultuuri tekstidest ja sümbolitest.
  Hanazawa on külluslik ja kasutab ohtralt kullavärvi, millel on jaapani traditsioonilises maalikunstis eriline tähendus.
  Autor: Ragne Nukk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.