Katariina Krjutškova • 12. november 2010 kell 7:19

Jaak Sulg: ostaksin Eesti võlakirju

Sellise inflatsioonitempo juures pole mõistlik hoiustada, kuid inimestel on tempel kriisist veel mälus ja seega ei hakka raha veel sel talvel voolama, rääkis Viljandi Metall ASi omanik Jaak Sulg.

"Praegu aktsiaid ja väärtpabereid osta – selle jaoks on eelmine šokk on nii meeles, seda ka ei julgeta teha," sõnas ta. Samas ütles Sulg, et need, kes enne aktsiatega kauplesid, teevad seda ka täna, aga tagasihoidlikumalt.

Sulg rääkis, et kui tal praegu oleks vaba raha, ei hoiaks ta seda hoiusena, vaid investeeriks ettevõtte tehnoloogiasse või ostaks riikide võlakirju. "Kui Eesti riik emiteeriks võlakirju, ostaksin neid hea meelega. Need poleks eriti tootlikud, aga turvalised," sõnas Sulg.

Samuti võiks tema sõnul investeerida põllumajandusse, sest see on läbi aegade kindel valdkond.

Sulg ütles, et sisetarbimise kasvu võib oodata järgmise aasta teisest poolest, kui eurošokk hakkab mööduma ja majandus jätkuvalt kasvab. "Kui tuleb euro oma väikeste numbritega, tekitab see numbrilise hirmu. See harjumine võtab ikka väga pikalt aega," ütles ta.

Seega tuleb Sule hinnangul talv veel raske. "Kui puhkused tekivad, tuleb teine hingamine," lausus Viljandi Metalli omanik.

Hetkel kuum