Väinu Rozental • 14. november 2010 kell 13:56

Saue vallavanem: konkurss tagab kõige parema hinna

Kohaliku omavalitsuse poolt vastu võetud riigihangete korraldamise kord tagab riigihangete seaduse põhimõtte, et oleks võrdne kohtlemine, ütles Saue vallavanem Andres Laisk.

„Ja loomulikult annab see meile ka kõige parema hinna,“ rõhutas Laisk. „Ei ole ohtu, et eelistatud saab põhjendamatult kõrge hind. Ja seda ka väiksemate tehingute puhul.“

Saue vallavalitsus võttis määruse „Riigihangete korraldamise kord“ vastu 8. aprill 2008. aastal. „Määrus on üleval meie kodulehel,“ lisas Laisk. „Kuna tegu on vallavalitsuse määrusega ei ole seda vaja Riigi Teatajas avaldada. Riigi Teatajasse lähevad üles volikogu määrused.“

Kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman osutas neljapäeval koja juubeli vastuvõtul peetud kõnes, et märkimisväärne osa eelarvevahenditest kasutatakse ära ostude kaudu, mis jäävad riigihanke piirmääradest allpoole. „Sellel põllul näen ma täna ulatuslikku tegematajätmist,“ rääkis Luman. „Kiire väljavõte Riigi Teataja andmebaasist näitab, et 240 omavalitsusest (Eestis on praegu 226 kohalikku omavalitsust – toim.) on oma hankepoliitika selles avaldanud vaid 27. Mõnevõrra rohkem on neid, kellel vastavad juhised dokumendiregistrist leitavad. See ei tähenda küll üheselt, et ülejäänutel need puuduks, küll aga on see märk läbipaistmatusest.“

Hetkel kuum