• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Motorsi IPO võib paisuda maailma suurimaks

  Kui eile liikus meediasse jutt, et General Motorsi aktsiate esmaemissiooni hind tuleb esialgsest 14 protsenti kõrgem, siis täna räägitakse, et olemasolevad aktsionärid on nõus kallima hinnaga ka rohkem aktsiaid müüki paiskama.

  Autogigandi aktsiate uus pakkumisvahemik on 26-29 dollari asemel 32-33 dollarit, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Lisaks võivad olemasolevad müüjad (USA rahandusministeerium, ametiühing United Auto Workers) lükata pakkumisele esialgse 365 miljoni aktsia asemel koguni 478 miljonit aktsiat, mis koos võimaliku ülejaotusega võib ulatuda kuni 550 miljoni aktsiani.
  Seega võib General Motorsi IPO maht ulatuda kuni 18,2 miljardi dollarini (209 miljardi dollarini), mis jääb vaid veidi alla USA ajaloo suurimale Visa börsidebüüdile, mis toimus 2008. aasta märtsis ja mille maht ulatus 19,7 miljardini. Aga GMi võimalik pakutav aktsiate maht pole üldse kaugel ka kõigi aegade suurimast IPOst, mille käigus toodi eelmisel kvartalil Hongkongi börsile 22,1 miljardi dollari eest Agricultural Bank of China aktsiad.
  Kui General Motorsi võimalikule 18,2 miljardilisele IPO mahule aga liita otsa nelja miljardi dollarine eelisaktsiate müük, võibki autogigandi aktsiaemissioonist tulla maailma ajaloo suurim IPO.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.