• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taavi Aas: maavanema soov keelata Kristiine turu rajamine pole korrektne

  Tallinna abilinnapea Taavi Aas saatis täna Harju maavalitsusele linna seisukohad seoses maavanema ettepanekuga keelata Kristiine turu rajamine.

  Aasa sõnul pole võimalik maavanema ettepanekut täita, kuna ettepaneku neljandast osast (õiguslik analüüs ja maavanema hinnang) ei selgu, millised linnavalitsuse või linna ametiasutuste antud haldusaktid tuleb põhiseaduse, seaduste ja muude õigusaktidega kooskõlla viia.
  "Olete oma ettepanekus korduvalt viidanud Kristiine linnaosa valitsuse haldusaktidele, kuid kordagi ei ole te maininud, millise kuupäeva milliseid akte olete te järelevalve käigus kontrollinud. Samuti ei selgu teie ettepanekust, milliste seadustega ja mis osas on linna haldusaktid vastuolus," kirjutas Aas. Linna organid ei saa pelgalt oma oletuste põhjal maavanaema ettekirjutust täita, märkis ta.
  Linnavalitsuse hinnangul on ettepanek tehtud kiirustades, mistõttu ei ole ettepaneku mitmetes punktides toodud õiguslik analüüs ja maavanema hinnang üheselt mõistetavad ning resolutsioonis esitatud ettepanek täidetav.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.