• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Roos: monopolide edu märk tegemata tööst

  Riiklike monopolide kriisiaja edukus näitab, et kusagil mujal on töö tegemata jäänud, ütles ASi Eesti Posti nõukogu liige, ettevõtja Reet Roos.

  "See on huvitav tendents, et just  kriisiaastal on just monopolid ja avalikku raha kasutavad haiglad suutnud end Eesti kõige edukamate ettevõtete sekka tõusta. Siiski ei saa kõiki siin ühe puuga lüüa, sest Eesti Post näiteks on teinud valusaid ja vajalikke otsuseid lahtudes kokku kuivavast turust, millele lisandus kriis. Samas monopolide üliedukus on märk tegemata tööst," sõnas ta.
  Roosi kinnitusel võimaldas postimonopolil saavutada suurepärase edetabelikoha see, et heal ajal ei võetud "lõputule" kasvule põhinedes liigseid riske, vaid panustati pikemale arengule ja väga säästlikult.
  "Eesti Post oma valdkonnas ei saa loota kestvale kasvule, vaid pigem vastupidi. Riigiettevõtete puhul on plussiks kindel ja paigas eelarve. Eesti Posti puhul me seda ka kärpisime," rääkis ta.
  "Kui aga rääkida sihtasutustest, kes avaliku raha kasutavad, siis nad võivad küll kehval aastal tabeli tippudesse jõuda, sest konkurents on häiritud, kuid  teisest küljest toob see kaasa innovatsiooni aegluse ja uue tõusu ajal pole võimalik nii kiiresti kõiki võimalusi kasutada," arutles Roos.
  Samas arvas ta, et konkurents tiheneb veelgi ja kriis ei ole sugugi läbi. "Kui vaadata, mis meetmetega maailmas kriisi vastu võideldakse, siis pigem on oodata uusi suuremaid muutusi kogu majanduses. Küsimus on ainult, millal need saabuvad. Vahepeal aga seljatavad konkurentsis karastanud eraettevõtjad muidugi riigiettevõtteid," oletas ettevõtja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.