• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Modesat sai tuge ASI-lt ja Arengufondilt

  "Juhtivate sidetehnoloogiaettevõtete kasvav huvi Modesati pakutava vastu näitab meie valitud strateegia õigsust, kompetentsi ja võimekust olla usaldusväärne koostööpartner teadusmahukates arendusprojektides," ütles Modesat Communicationsi president ja tegevjuht Peep Põldsamm.
  Tema sõnul ei kavatse Modesat täita pelgalt alltöövõtja rolli sidetehnoloogia suurtootjatele, vaid leida oma koht rahvusvahelises väärtusahelas.
  "Modesat on minemas start-up'ist kiiresse kasvufaasi. Maailma juhtivate sidetehnoloogiaettevõtete huvi näitab firma suurt kasvupotentsiaali, millesse Arengufond soovib koos kaasinvestoritega panustada," ütles Eesti Arengufondi investeeringute ekspert Andrus Oks.
  Investorid paigutavad ettevõttesse kokku 1,85 miljonit eurot.
  Uute mobiiltelefonide ja teiste mobiilsete internetiseadmete levik on suurendanud 3G/4G teenuste kasutatavust ning nõudlus nende järele kasvab. Uute 4G võrkude turuletoomine on lahendanud juurdepääsuvõrkude laiaribalisuse probleemi (kiirused kuni 150 Mbit/s), ent pudelikaelaks on jäänud tugijaamasid ja võrgukeskust ühendav ülekandevõrk. 72% puhul juhtudest kasutatakse veel raadiolinke, mis olid mõeldud peamiselt kõnede edastamiseks.
  Need kitsaribalised seadmed tuleb operaatoritel lähiajal välja vahetada, mistõttu prognoositakse lähema 3-5 aasta jooksul raadiolinkide turu kahekordistumist, seda peamiselt uue põlvkonna süsteemide baasil. Juhtivad sidetootjad otsivad seetõttu tehnoloogiaid, mis võimaldaksid sama sagedusressursi juures tagada oluliselt kiirema andmeside ning tehnoloogiaettevõtetest partnereid, kes suudaksid uue tehnoloogia nende süsteemidesse juurutada.
  Oleme Modesatis olnud investor juba mitu aastat, selles investeerimisringis on kandev osa Arengufondil ja Bellus Furniture'il. Meie jätkuinvesteering kinnitab usku ettevõtte arengupotentsiaali.
  Andmeside mahud kasvavad väga kiiresti ning infrastruktuurid otsivad uusi lahendusi sellega hakkamasaamiseks. Arvame, et Modesat võib pakkuda konkurentsivõimelist lahendust sellele probleemile.
  Arusaadavalt on iga teadus-arendustegevusele suunatud ettevõte investeeringute tõttu algfaasis kahjumis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Kinnisvaraarendaja: oleks tore, kui palgad kasvaksid veelgi kiiremini
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.