Silvia Kruusmaa • 16. detsember 2010 kell 13:00

Skandaali autor Savisaar ise?

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul näib üles kerkinud skandaal Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare seostest Venemaa võimudega odava enesereklaamina.

"Ma üldse ei välistaks võimalust, et selle skandaali kõrvad paistavad Tallinna linnavalitsuse peahoonest," kirjutab Mihkelson oma blogis. "Me ei ole ju täna midagi uut teada saanud. Vastasel juhul oleks ilmselt menetlus veidi teisiti toiminud, kui lihtsalt lehte lekitatud esiküljeloo kaudu. Või ma eksin? Venemaa praeguste võimude huvi Keskerakonna ja tema esimehe suhtes on teada-tuntud juba aastaid. Kui mitte varem, siis 2004. aastal sõlmitud koostöölepinguga Ühtse Venemaaga kinnitati see vastastikuste huvide seos ametlikult."

Mihkelsoni sõnul on Savisaare korduvad ja demonstratiivselt salajased Venemaa-visiidid kahtlustele vaid lisanud hagu. "Pole ju ka mingi saladus, et Savisaare tutvusringkonnas on mitmeid Venemaa eriteenistuste taustaga nimesid. FSB endine direktor Sergei Stepašin ja kunagine Nõukogude Liidu välisluureohvitser Vladimir Jakunin on vaid eredamad näited," rääkis Mihkelson.

"Kogu sellest skandaalist jääb mulje, et see on eeskätt Savisaare enda huvides. Kas pole siin mitte peamine soov näidata ennast märtrina ning seeläbi haarata kinni viimastest õlekõrtest kaduma kippuva populaarsuse teel. Pole ju viimasel ajal temast eriti ka kuulda olnud. Igatahes on tegemist äärmiselt mageda looga ning vähegi iseseisvalt mõtlevad inimesed peaksid tegema sellest omad järeldused. Kindlasti peaksid sarnased skandaalid kuuluma meil juba ammu minevikku," nentis Mihkelson.

Hetkel kuum