Kadrin Karner • 24. jaanuar 2011 kell 7:34

Kesk: IRL teeb riigi raha eest valimiskampaaniat

Ei saa õigeks pidada käitumist, kus inimene riigiasutuse palgal teeb tööd erakonnale, samas mängib siin rolli ka see, kas ta teeb seda tööajast või oma vabast ajast, ütles Äripäevale Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

"Sellist käitumisviisi, kus inimesed on riigiasutuse palgal, aga samas teevad erakonna tööd, ei saa õigeks pidada. Loomulikult peab tähelepanu pöörama ka sellele, kas inimene kasutab erakonna töö jaoks tööaega või oma vaba aega," ütles Toobal.

"IRLi käitumine ei ole mulle aga üldse üllatuseks. Nüüd on ju lausa selge, et IRL teeb kogu oma kampaania riigi rahaga, kampaaniategijad on ministeeriumide palgal ja kampaaniakulud tehakse majandusministeeriumi poolt rahastatud Koduomanike Liidu rahade eest," rääkis Keskerakonna peasekretär.  

Ta kinnitas, et nende erakonna piirkondade koordinaatorid ja referendid on kõik erakonna palgal.

 Laupäeval kirjutas Äripäev, et keskerakondlasest Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi ja tema asetäitja Olga Ivanova, kes mõlemad kandideerivad riigikokku, on linna raha eest üles seadnud suured plakatid, millel nad isiklikult kutsuvad linnaelanikke tervisepäevale. Kuna reklaamide eest maksab linn, süüdistas IRLi liige Andres Herkel linnaosajuhte maksumaksja raha eest isikliku valimiskampaania tegemises.

"Tegemist on linna raha kuritarvitamisega, et mitte öelda vargusega maksumaksja taskust, mille eesmärk on isiklik kampaania,“ süüdistas Herkel oma blogis. Tammemägi kinnitas Äripäevale, et tegemist on ikkagi tervisepäeva reklaamimisega, mitte valmiskampaaniaga.

Hetkel kuum