26. jaanuar 2011 kell 15:48

Hodorkovski: olen Medvedevis pettunud

Jukose eksjuht Mihhail Hodorkovski ütles, et on pettunud president Dmitri Medvedevis, kuna viimane ei ole täitnud oma lubadust parandada õigusriigi seisu Venemaal.

Hodorkovski mõisteti läinud kuul veel 6 aastaks vangi lisaks juba äraistutud 8 aastale. USA ja Euroopa valitsused kritiseerisid otsust kui veel üht sammu tagasi Venemaa õigusliku sõltumatuse teel.

„Olen sügavalt pettunud, kuna president Medvedev ei ole seni suutnud näidata oma lubaduste täitmist selles osas, mis puudutab „seaduse ülemuslikkust,“ ütles Hodorkovski intervjuus Euroopa 3 suuremale päevalehele.

2008. aastal presidendiks saanud Medvedev lubas lõpetada „legaalse nihilismi“ Venemaal ja võidelda korruptsiooni vastu. Intervjuu Hodorskovskiga avaldasid Le Monde, Corriere Della Sera ja Süddeutsche Zeitung vahetult enne Davosi majandusfoorumit, kus Medvedev pidas avakõne.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum