Bulgaaria keelas üle 7650-eurosed sularahatehingud

Anne Oja 10. veebruar 2011, 14:34

Bulgaaria parlament keelustas 9. veebruaril 15 000 leevi ehk 7650 eurot ületavad sularahatehingud, vahendas Agence France-Presse viitega riigi eelarvekomisjonile.

Komitee juhi Menda Stoyanova sõnul tohib suuremaid summasid maksta vaid pangakontori või makseterminalide vahendusel. Seaduse vastuvõtmise põhjustas Bulgaaria rahvaesindajate soov vähendada korruptsiooni ja riigis toime pandavaid pettusi.

Varem pole Bulgaarias sarnast sularahatehingute piirangut olnud ja suurte kinnisvaratehingute puhul võidi maksta sularahas.

Algul taheti kohustada panka ja makseterminale kasutama alates 5000 leevist ehk 2500 eurost, kuid väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted hakkasid lärmi lööma, sest see nõue takistanuks nende kasumlikku majandamist. Räägiti isegi väikeettevõtete kadumisest, kui sularahatehingute piiri ei tõsteta.

Loodetakse, et suuri sularahatehinguid keelav seadus tõstab Bulgaaria mainet Euroopa Komisjoni silmis. Bulgaaria astus ELi 1. jaanuaril 2007 ja püüab nüüd kohtusüsteemi puudujääke, illegaalset migratsiooni ja korruptsiooni vähendades pääseda Schengeni riikide sekka.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. February 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing