Alyona Stadnik • 19. aprill 2011 kell 6:15

Pohlak tahab arendada staadioni ilma investoriteta

Eesti Jalgpalliliidu juht Aivar Pohlak rääkis eile Kuku raadiole, et on palju rääkinud staadioni ja selle territooriumi edasisest arengust ja arendamisest, visioonidega tegelenud ja kuidas neid protsesse ellu viia, kuid seda kõike ilma investorite kaasamisteta.

Eilne Äripäev kirjutas sellest, et aastaid võlgadega maadelnud Eesti Jalgpalliliidu juht Aivar Pohlak on alustanud investoritega kõnelusi Lilleküla Jalgpallistaadioni või selle kõrval asuva kinnistu arenduse jätkamiseks. Aivar Pohlak rääkis eile Kuku raadiole, et kuulis staadioni müügi uudist Kuku ajakirjanikult ning lükkas selle tagasi.

 

Järgneb Kuku raadio intervjuu Aivar Pohlakuga:

Ei mingisugused kõnelusi pole peetud ega ühtegi vihjet ühelegi potentsiaalsele ostjale pole öeldud, et äkki ostate ära?

Ei ole. Tegelikult on tegemist puhtalt spordiobjektiga väikeses Eestis, mille kogu temaatika läbi ajaloo saab olema see, kuidas kulusid kanda ja kuidas miinust vähendada. Neid asjaolusid arvestades pole staadioni müügil mingisugust loogilist tagapõhja.

Äripäev tugines FC Flora tegevjuhile Ljubov Lobõševa sõnadele. Kas tegu on arusaamatusega?

Ma arvan küll,  et siin on tegemist arusaamatusega.  Tõenäoliselt sattus ajakirjanik segadusesse. Artiklis on lisatud, et ma keeldusin kommentaarist. Seal on see lisatud nii, nagu saaks sealt midagi välja lugeda. Sealt saab välja lugeda seda, et ma ei anna Äripäevale umbes 7-8 aastat intervjuud, kuna see ajaleht on sõna otseses mõttes välja mõelnud pikki artikleid.  See on põhimõte, ma tahaks, et ajakirjandus töötaks eetiliselt.

Kusagil siin võib ikkagi suitsu näha või millest on see artikkel üldse ajendatud?

Viimasel ajal me oleme päris palju rääkinud ning Jalgpalliliit koostab praegu kogu Eesti jalgpalli infrastruktuuri arengut 15.aastaks. Kuna teatavasti on meil plaan nn taotleda EM 2024 Eestisse. Me oleme tõepoolest palju rääkinud staadioni ja selle territooriumi edasisest arengust ja arendamisest, visioonidega tegelenud ja rääkinud sellest, kuidas neid protsesse ellu viia. Võib-olla siis see on teisendunud selgeks müraks, ega ma muud arvata ei oska.

Lilleküla võib mõista mitmeti. Hiljuti lisandus sinna ka Kotka staadion. Kas mõni neist võidakse panna mõnel hetkel investeeringuteks?

Ei, kindlasti mitte. Me loome jalgpalli keskust. 2013. aastaks on plaan ehitada Lillekülla täismõõtmeline jalgpalli hall.

 

Hetkel kuum