Venemaa sööb Atria kasumit

Raivo Sormunen 29. aprill 2011, 10:37

Soome toiduainetekontsern Atria Groupi esimese kvartali intresside ja maksude-eelne (EBIT) kahjum ulatus Vene turu nõrkuse tõttu 4,2 miljoni euroni. Veel aasta tagasi näidati esimeses kvartalis miljoni euro suurust kasumit.

Atria toob oma vahearuandes välja, et Atria Russia üksus teenis kvartaliga 5,6 miljonit eurot EBIT-kahjumit, kuna 2010. aasta lõpus tegi väga kiire hinnatõusu tooraine. Nõudlus on Atria toodete järele loid ning konkurents Venemaa lihatoodete turul on kasvanud. Samuti on tõusnud Atrial kulud uue Sankt Peterburis asuva tehase käivitamise tõttu.

Atria kvartalikäive ulatus 304 miljoni euroni ehk 0,7% madalama tulemuseni kui aasta eest. Languse põhjustas peamiselt Skandinaavia üksus (ei sisalda Soome turgu), kus maht kukkus 95 miljonilt 87,9 miljoni euroni.

Küll aga kasvas Atria Eesti eelmise aasta esimese kvartali käive 7,6 miljonilt 8,1 miljoni euroni ning samuti vähenes ka EBIT kahjum 1,2 miljonilt 0,2 miljoni euroni.
Atria Eesti esindab Eestis kolme lihatoodete kaubamärki – Wõro, Maks & Moorits ja Vastse-Kuuste.

Atria aktsia lõpetas eile Helsingi börsil 8,36 eurol, liikudes oma viimase 52 nädala madalaimal taseme lähedal (7,85 eurot). Toiduainetekontserni turuväärtus ulatub 159,4 miljoni euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2011, 10:38
Otsi:

Ava täpsem otsing