• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  iPad sai kõige kardetuma konkurendi

  Maailma suurim online jaemüüja Amazon.com avalikustas enda esimese tahvelarvuti Kindle Fire, lootes Apple'i iPadilt hakata varastama turuosa.

  Bloomberg Businessweekiga vestelnud Amazoni juhid ütlesid, et Kindle Fire omab 7-tollist ekraani ja läheb müüki 199 dollari eest, mida on 2,5 korda vähem võrreldes 499dollarilise odavaima iPadiga.
  Uus Kindle kasutab firma sõnul Google'i Android operatsioonisüsteemi. Lisaks avalikustas Amazon uut puutetundliku ekraaniga e-lugerit, mida kutsutakse Kindle Touchiks.
  Firma tegevjuhi Jeff Bezos usub, et ta suudab rakendada Amazoni tugeva turupositsiooni e-kaubanduses Kindle Fire'i kasuks, luues sellega tõsise konkurendi iPadile pärast Hewlett-Packardi ja Research In Motioni tahvelarvutite ebaedu.
  Amazoni e-raamatute, filmide ja muusika müük seadme peal võib oluliselt kompenseerida väiksemaid kasumimarginaale, mis tulenevad seadme madalamast hinnast, ütles Wedge Partnersi analüütik Brian Blair.
  "Amazon on tegelikult ainuke teine tegija, ainuke tahvelarvutite tootja, kes suudab pakkuda samu asju nagu Apple," ütles Blair läinud nädalal Bloombergile. "Vaadates nende tootevalikuid, siis neil on pakkuda asju, mida ühelgi teisel tahvelarvutite tootjal praegu ei ole, sest neil on tugev meedia pool."
  Kuid Kindle pole nii mõneski aspektis iPadiga võrdne, sest sel puuduvad kaamera, mikrofon ja 3G traadita ühendus. See ei pruugi meelitada inimesi, kellele meeldib iPadi suurem ekraan ja on valmis kõrgemat hinda maksma asjade eest nagu videovestlus.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.