Taani keskpank heidab pankadele päästerõnga

Sirje Rank 30. september 2011, 17:43

Taani keskpank teatas täna, et on valmis pankadele laenama kuni 400 miljardit Taani krooni, et pankadel ei tekiks likviidsusprobleeme.

Lisaks nädalase tähtajaga laenudele saavad pangad keskpangast nüüd laenu võtta ka kuni kuueks kuuks intressimääraga, mis joondub praegu 1,55% tasemel oleva baasintressi määra järgi, vahendas agentuur Bloomberg.

"See on väga positiivne," kommenteeris Danske Securities'i analüütik Thomas Hovard. "See on üsna odav raha ja seda on suurel hulgal. Pooleaastase laenu hind on sama mis nädala pikkusel laenul. Paljud pangad kasutavad seda," lisas ta.

Taani pangad on silmitsi süveneva kriisiga, mis ähvardab kraavi ajada Põhjala kõige kehvema käekäiguga majanduse toibumise. Kahe Taani panga pankrot sel aastal, mis sundis kahju kandma ka eeliskreeditorid, pani rahaturud Taani pankade ees kinni – erandiks jäid vaid suurpangad.

Programm on sarnane Euroopa Keskpanga likviidsuslaenudele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2011, 17:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing