• Jaga lugu:

  Stabiliseerimisreserv muudab reeglid paindlikumaks

  Eesti riigi stabiliseerimisreserv muudab reeglid paindlikumaks, et reageerida paremini turuolukorrale.

  Tänasel koosolekul andis stabiliseerimisreservi nõukogu oma heakskiidu kahele ettevalmistamisel olevale reservi tegevust puudutavale eelnõule. Rahandusministeeriumi ettepanekul muutub reservi piirangutele mittevastava investeeringu likvideerimine paindlikumaks ja see võimaldab efektiivsemalt reageerida finantsturul tekkinud olukordadele.
  Teine muudatus puudutab nõukogu kogunemise korda. Selle järgi koguneks nõukogu vastavalt vajadusele, kuid vähemalt korra aastas. Ministeerium saadab eelnõud kooskõlastamisele järgnevate nädalate jooksul.
  Tänasel stabiliseerimisreservi nõukogu koosolekul anti nõukogule ülevaade reservi haldamisest. Reservi keskmine aastane tulusus 2002. aastast on 3,33 protsenti ning nende aastate jooksul on reserv olnud igal aastal kasumis.
  Reservi haldamisel on peamine eesmärk tagada vahendite väärtuse säilivus, nende likviidsus ning kehtestatud piirangute tingimustes tulu teenimine. Arvestades finantsturgudel valitsevat olukorda on 2011. aasta investeerimisstrateegia väga konservatiivne.
  Stabiliseerimisreservi nõukogu esimees on rahandusminister Jürgen Ligi. Nõukogu valis täna uueks aseesimeheks riigikogu liikme Rannar Vassiljevi. Nõukogu koosseisu kuuluvad veel Eesti Panga president Andres Lipstok ning riigikogu liikmed Annely Akkermann, Inara Luigas ja Taavi Rõivas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.