• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Slovakkia hääletas EFSFi vastu

  Slovakkia parlament hääletas maha EFSFi laiendamise. Ühtlasi tähendas see lõppu praegusele valitsusele. Nüüd on oodata teist hääletust, kus EFSF siiski tõenäoliselt läbi läheb.

  Slovakkia on esimene ja ainus euroala riik, mis EFSFi laienemise esialgu peatas. Kuna peaminister oli sidunud hääletuse usaldusküsimusega, siis tähendab see praeguse valitsuskoalitsiooni lõppu.
  Slovakkia seaduste kohaselt võib rahvusvaheliste lepete puhul hääletust korrata ning see võib toimuda juba sel nädalal. Võimalus, et teisel korral vajalik häälteenamus kokku tuleb, on suur. Nimelt on sotsiaaldemokraadist opositsiooniliider ja ekspeaminister Robert Fico lubanud, et tema partei hääletab EFSFi poolt tingimusel, et praegune valitsus tagasi astub. See tingimus on nüüd täidetud.
  Eile hääletas ainult 55 saadikut 150st päästefondi laiendamise poolt. Vaja oleks olnud aga vähemalt 76 poolthäält.  Negatiivne hääletustulemus oli ootuspärane, kuna eurokriitiline koalitsioonipartner SaS eesotsas Richard Sulikuga oli varem teatanud, et hääletusel ei osale.
  EFSF saab jõustuda ainult siis kui kõik 17 euroala riiki selle heaks kiidavad. Slovakkia on viimane riik, kes seda veel teinud ei ole. Euroala valitsusjuhid otsustasid juulis, et EFSFi mahtu suurendatakse 440 miljardile eurole.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lemmit Kaplinski: Tartu peab olema ka tööta-end-rikkaks-linn
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.