• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miinusest plussi

  Euroopa börsid on vaatamata hommikusele negatiivsusele keeranud päeva peale mõõdukasse plussi ja jõudnud viimase viie nädala kõrgeima tasemeni.

  Kui päeva alguses muretsesid börsid USA suurima alumiiniumitootja Alcoa nõrkade kolmanda kvartali tulemuste pärast ja Slovakkia pärast, mis hääletas eile esimeses voorus maha Euroopa päästefondi EFSFi laiendamise, siis nüüd otsitakse uudistest juba positiivseid märke.
  Slovakkia peaministri Iveta Radicova laiali minev valitsus peab läbirääkimisi koalitsiooniga, et leida kiire ja positiivne lahendus EFSFile teisel hääletusel. Turgudel loodetakse, et lähipäevadel võib ka viimane ehk 17. euroriik EFSFi laienemiskava oma parlamendis vastu võtta.
  "Turud ootavad siiani selgelt laiahaardelist plaani, mis paneks võlakriisi ohjesse. Slovakkia "jah" võib kohe tulla, aga siiski see näitab, kuivõrd raske võib olla 17 eurotsooni liikmesriigi hulgas demokraatlike otsustusprotsesside läbiviimine," märkis uudisteagentuurile Reuters BNP Paribas Fortis Global Marketsi peaaanalüütik Philippe Gijsels.
  Kuigi tõus on laiaulatuslik, teevad täna eriti ilma kaevandusfirmad, kuna Londoni börsi poolt jälgitavad vase laovarud on hakanud näitama Aasia kasvava nõudluse toel langust. Vase hinna 2%se tõusu saatel on teist samapalju kerkinud keskmiselt ka Euroopa kaevandussektori aktsiaid.
  Lisaks on Euroopa turge positiivselt mõjutanud Euroopa Liidu tööstustoodangu number, mis näitas tänu Prantsusmaale ja Portugalile augustis ootamatult tõusu.
  Euroopa raskekaallasi jälgiv EuroStoxx50 aktsiaindeks, mis alustas päeva ligi protsendise langusega, on jõudnud 1,5% plussi, tasemeni 2349,53 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.